Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Viktig information om studenternas e-postadresser

I samband med att Lunds universitet gick över till en ny version av Ladok den 9 april, kom också möjligheten för studenterna att själva lägga in sin e-postadress i Ladok.

För studenter som tidigare varit studenter på ett annat lärosäte i Sverige, kan också e-postadress och telefonnummer blivit överskrivna. Efter att Ladok har varit igång i en veckan kan vi se att många studenter fått en ändrad e-postadress.

Ladok3-projektet har kontaktat studenter

Ladok3-projektet har gått ut med denna information till samtliga studenter vid Lunds universitet. Vi har även kontaktat de studenter som ändrat eller fått sin e-postadress ändrad. Ni kan läsa vilken information som gått ut till studenterna på www.lu.se/nyttladok . Givetvis har informationen också gått ut på engelska.

För nyantagna studenter kommer den e-postadress som den ansökt om via NyA vara den adress som förs över till Ladok.

Ta fram adresslista från Ladok

För er som arbetar med utskick är det viktigt att känna till att ni inte längre kan använda er av Lunds universitets  egna studentadresser eftersom studenterna nu själva kan lägga in vilken adress de vill. Istället måste ni ta fram en lista ur Ladok för att kunna göra mejlutskick till samtliga studenter. Läs mer om hur, här:

Det kan också vara viktigt att se över vilken information om e-post som går ut till studenterna i samband med exempelvis terminsstart.

Läs mer

Vi har tidigare skrivit om e-posthanteringen och Ladok3 på bloggen. För mer detaljerad information, läs inlägget

2018/04/17

Inlägget postades i

Okategoriserade

3 comments

  1. Martin Lembke

    Inte heller jag får länken “här” att fungera…

  2. boel

    Hej Tova, Prova igen. Det kan vara så att jag har länkat fel, men jag har länkat om nu. Det kan också vara så att du har problem med denna box, i så fall får du kontakta LDC. Du kan väl återkoppla till mig på boel.nilsson@stu.lu.se, så att vi kan felsöka på rätt ställe.
    Med vänliga hälsningar
    Boel Nilsson

  3. Tova Höjdestrand

    Tredje stycket ovan: ” Istället måste ni ta fram en lista ur Ladok för att kunna göra mejlutskick till samtliga studenter. Läs mer om hur, här:” Klickar man på “här” så kommer man till en tom sida.

Kommentarsfältet är stängt.