Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Ny version 12 maj

Onsdagen den 12 maj installeras version 1.67 av Ladok. Produktionsmiljön kommer inte vara tillgänglig mellan klockan 4-6 när uppgraderingen sker. Nästa uppgradering sker den 26 maj.

Förbättrade funktioner och viktiga rättningar

  • Annat resultat: Om ett Annat resultat ingår i ett tillgodoräknande eller i ett utfärdat bevis går det inte längre att rätta utbildningstyp och/eller omfattning.
  • Översikt pågående rapportering: Justering är gjord så att alla olika typer av klarmarkering (vanligt resultat, ändring av resultat och borttagning av resultat) kan sökas i en och samma vy. I sökresultatet framgår också vilka klarmarkeringar som är av vilken typ.
  • Utdata – Resultat och Utdata – Utfärdade bevis: Förbättring är gjord så att rullistan för att välja period nu visar terminer bakåt i tiden istället för framåt i tiden.

Examen

  • Grunder inom ett och samma tillgodoräknande sorteras nu inbördes såväl i bevisärendet som vid skapande av bevisdokument enligt i första hand examinationsdatum, i andra hand benämning och i tredje hand kurskod.
  • Nu tas den automatgenererade rubriken för examensarbete automatiskt bort ur bevisärendets dispositionslista, och därmed även ur bevisdokumentet. ifall den kurs eller projekttitel som den hänvisar till tas bort.
  • Ett fel i fotnotshanteringen har åtgärdats, som gjorde att om en annan merit valts i kurslistan och den samtidigt också ingick i ett valt tillgodoräknande så kunde det bli en extra fotnot för ursprung i själva beviset, som inte syntes i fotnotsvyn i bevisärendet.

 

 

 

 

2021/05/11

Inlägget postades i

ny funktionalitet