Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Ny version 28 april

Onsdagen den 28 april installeras version 1.66 av Ladok. Produktionsmiljön kommer inte vara tillgänglig mellan klockan 4-6 när uppgraderingen sker. Nästa uppgradering sker den 12 maj.

Förbättrade funktioner och viktiga rättningar

  • Resultatintyg för personal: Nu är det möjligt att avgränsa på flera kurspaketeringar och på flera utbildningsformer/nivåer.
  • Studiedokumentation: Vid utsökning av kurspaketering är det nu möjligt att filtrera på utbildningstypsgrupp t.ex. grund- och avancerad nivå eller forskarnivå.
  • Mina grupper: Det är nu möjligt att ta bort en grupp och att ändra benämning på en grupp. Det går också att ta ut en adresslista för en grupp.

Examen

  • Vid ändring av bevisbenämning för bevisunderlag behålls nu så många valda resultat i kurslistan som möjligt. De som inte behålls är resultat vars utbildningstyp inte finns i den nya bevisbenämningens uppsättning av giltiga utbildningstyper.
  • Om resultat som finns markerat i ett påbörjat bevisärende tas bort ur Ladok (makuleras) och därmed inte längre ska kunna ingå i kurslistan, så låses inte längre bevisärendet, utan resultatet rensas istället från kurslistan i samband med att bevisärendet öppnas nästa gång. Ett informationsmeddelande visar vilket resultat som tagits bort ur ärendet. Det skapas även en notering om detta i noteringsfältet längst ner i bevisärendet.
  • Nu känner bevisunderlaget av om “Annat resultat” har rättats så att utbildningstypen inte längre är giltig för beviset. Om så har skett rensas resultatet bort från kurslistan och ett informationsmeddelande visar vilket resultat som tagits bort, ifall det resultatet var markerat i ärendet. Det skapas även en notering om detta i noteringsfältet längst ner i bevisärendet.
  • Det går inte längre att utfärda bevis om ett ingående “Annat resultat” blivit rättat så att utbildningstypen inte längre är giltig för aktuell bevistyp eller om någon av de ingående resultaten har tagits bort ur Ladok (makulerats).
  • Nu visas information om tillgodoräknande på del av kurs i bevisärendets kurslista även om tillgodoräknandet gäller modul som inte ingår i kursresultatets aktuella moduluppsättning utan tillhör en tidigare kursversions moduluppsättning.
2021/04/27

Inlägget postades i

ny funktionalitet