Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Ny version 25 april

Torsdagen 25/4 är det dags för nästa version av Ladok, 1.26. Som vanligt är systemet nere för uppgradering ca kl 04-06.

Nästa uppgradering kommer att ske torsdagen 9/5.

Allmänna nyheter

  • I studiedokumentation då man söker ut studenter på ett kurspaketeringstillfälle och sedan klicka i “Visa från alla i denna version” är sorteringen med avseende på period justerad så att den fungerar korrekt.
  • I uppföljningsrapporterna för HST och HPR har en felaktig presentation av kolumnvärden vid gruppering på Kalenderår justerats.

Rätta tillgodoräknande

  • Nu kan man rätta tillgodoräknande. Det som går att rätta (utan att ta bort och lägga in på nytt) är benämningar på “annan specifikation” (mål) samt koppling till kurspaketering.
  • Man kan ändra andra meriter och andra resultat. Man får en varning om man ändrar på något av dessa om de redan ingår i ett tillgodoräknande.
  • Historikposter för rättning av Annat resultat, Annan merit och Tillgodoräknande hamnar nu under egen rubrik “Ändringslogg övriga resultat” i Ändringslogg resultat.

Nyheter för examenshandläggare

  • Onödiga extra radbrytningar borttagna ur mall för DS 2019
  • För ärendekorgar har en ny fördelningskategori för fördelningsregler tillkommit för att möjliggöra att automatiskt fördela bevisärenden med avseende på bevistyp.
  • Om ett ärende vid automatisk fördelning uppfyller kraven i flera regelsamlingar och dessa dessutom hör till olika ärendekorgar så väljs den ärendekorg som har den av regelsamlingarna som har flest regler.

Nyheter i studentgränssnittet

  • Första gången en student loggar in i studentgränssnittet efter release av version 1.26 får studenten en notifikation om resultat som tillkommit under de senaste 7 dagarna. Vid efterföljande inloggningar kommer endast resultat som tillkommit sedan den senaste inloggningen att visas. Tidigare sparades uppgifterna om senaste inloggning i webbläsaren (och försvann om man rensade cookies), så många studenter som loggade in på olika enheter (mobiler, datorer, plattor) fick inte uppgifter om nytillkomna resultat.
  • Student kan nu inte lämna återbud under tiden det finns en öppet valperiod (på de valalternativ/kurstillfällen som är öppna för anmälan), istället är tanken att studenten då tar bort valet. När valperioden är över kan återbud lämnas.
2019/04/24

Inlägget postades i

ny funktionalitet

En kommentar

  1. Kathryn Wellbaum

    Hej! Flera utbildningsadministratörer, däribland jag själv, önskar att en notifikation skickas till oss när en student klickar i rutan för avbrott på kurs i Ladok. Det kan ställa till det t.ex. vid beställning av VFU-platser annars. Är en sådan funktoin möjlig och har ni fått förfrågan från andra håll på detta?

Kommentarsfältet är stängt.