Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Ny version 14 mars

Torsdagen 14 mars (tidig morgon) uppgraderas Ladok till version 1.23. Här nedan listas de viktigaste nyheterna. Nästa uppgradering blir 28 mars.

Allmänna nyheter

  • Nu kan du som ska dokumentera beslut om tillgodoräknande klicka på knappen “Tilldela mig själv”. Det är ingen skillnad för er som handlägger ärende men som skickar till annan attestant.
  • För er som rapporterar aktivitet/finansiering för doktorander: Koden för studiefinansiering visas nu före benämningen i listan där man väljer typ av finansiering. (Koderna är samma som finns i SCB:s instruktioner.)
  • När man ska koppla kurstillfälle till aktivitetstillfälle har det tidigare funnits en begränsning på hur många kurstillfällen som visades i listan, och man kunde inte få fram ytterligare tillfällen. Nu är detta ändrat så att man på kurser med väldigt många kurstillfällen får upp en paginering, så att man kan stega sig igenom samtliga kurstillfällen.
  • I vyerna för rapportering och attestering (men inte på andra ställen i Ladok) har man bytt bort filtreringstratten till en knapp. Detta efter önskemål från flera användare (som haft svårt att hitta tratten).
Så här ser det ut före ändringen
Så här ser “tratten” (som nu är en knapp) ut efter ändringen
Alternativen man kan välja att filtrera på, är samma som tidigare

För examenshändläggare

  • Nu finns en ny dokumentmall för det nya beslutet om Diploma supplement som är giltigt fr.o.m. 1 april.
  • Nu blankas variabler i bevistexter ut om det inte finns något värde att stoppa i dem.
2019/03/13

Inlägget postades i

ny funktionalitet