Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Driftstörningar i Ladok

I går och i dag har det varit driftstörningar i Ladok. Det beror på att väldigt många personer är inne i Ladok (dvs överbelastning på servrarna); det rapporteras tentor, studenterna registrerar sig och administratörerna håller på med “ny termin”-arbete.

I och med att det var ett överlastningsproblem har systemet fungerat ibland, men för användaren helt slumpmässigt. Vissa har inte kunnat logga in, andra har upplevt det segt, men andra har i princip inte haft några problem. Det varierar också mellan olika delar av systemet vad som upplevts segt.

Vi har nu fått rapport från Ladok att de har “tweakat” lite på systemet och att det därmed ska fungera bättre. Vi hoppas att så är fallet.

Upplever du driftstörning på Ladok är det snabbaste sättet att få info om detta på den nationella Ladok-sidan https://ladok.se/ (drift-kolumen till höger). Du kan också prenumerera på driftinfo på https://ladok.se/prenumerera-pa-meddelanden (klicka i “Ladok – Produktionsmiljö”). Då får du snabbare info än vad supporten på LU kan bistå med.

Edit 15:00 Vi har fått meddelande från Ladok att det fortfarande kan vara problem, men de är färre/mindre än tidigare.

2019/01/15

Inlägget postades i

Okategoriserade