Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Information angående forskarstuderandes halvårsregistrering 2018H

I nya Ladok registreras forskarstuderande på sin doktorsavhandling/licentiatuppsats halvårsvis.

Doktoranden ska bekräfta deltagande (registrera sig) på tillfället varje kalenderhalvår.
Studieperioderna och omfattning läggs därför in per kalenderhalvår.

Nyantagna forskarstuderande efter övergången till nya Ladok får oftast hela studieperioden inlagd. Detta betyder att för några doktorander finns det redan studieperiod och registreringsperiod inlagd längre fram i tid än för 2018H. För doktorander som fanns redan före övergången till nya Ladok har vi skapat upp tillfällesperioder för hösten 2018 och i förekommande fall våren 2018 (de som inte var registrerade på 2018V i gamla Ladok).

Det går att justera uppgifter om en studieperiod så länge det inte finns en registrering på studieperioden. Det går däremot inte att ta bort en studieperiod.

Administratör kan alltid registrera doktoranden oavsett registreringsperiod. Detta gäller framför allt de doktorander som inte var registrerade under vårhalvåret 2018. De kan inte registrera sig själva på hösthalvåret före registrering på vårhalvåret finns, och de kan inte registrera sig på en passerad period själva, utan behöver hjälp av administratör.

OBS! Kommande studieperioder visas i intyg för förväntad deltagande, ej i registreringsintyg. Efter registreringen är gjord visas de även i registreringsintygen.

Ladokgruppen kommer skicka ut skrivelse om registrering som vanligt i augusti.

2018/07/06

Inlägget postades i

Okategoriserade