Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Ny form av avisering av attesteringar + Ladok avstängt extraordinärt morgonen 31/5

I och med uppgraderingen av Ladok 24/5 togs en ny form av visning av avisering/attestering i bruk.

Det nya är en ny rubrik på startsidan “Aviserade resultat för attestering”. De klarmarkerade resultat som är aviserade till person A, dyker upp på person A:s startsida. Däremot dyker de inte upp på startsidan för person B och C, som också är tillagda som attestanter på kursen i fråga (bra när det är flera lärare som attesterar samma kurs). Länken är kvar tills person A tar bort länken, genom att klicka på papperskorgen vid den rad han/hon vill ta bort, så att man själv kan “pricka av” när man är klar med sina attesteringar.

Notera att det enbart är aviseringar som gjordes fr.o.m. 24/5 som dyker upp i den listan. Tidigare gjorda aviseringar får man leta upp under “Attesteringar”.

Den gamla rubriken “Attesteringar” är kvar och har det gamla beteendet, förutom att den numera inte är öppen. Vill man öppna den måste man klicka på den. Varje gång man går in på startsidan är den stängd. Detta har det kommit klagomål på. Därför kommer Ladok med en extrafix, som gör att fliken fortfarande är stängd som standard, men att om man öppnar den, så kommer systemet ihåg det och den är öppen även nästa gång man går in på sin startsida (inställningen sparas per webbläsare, så man behöver göra detta på alla sina webbläsare/datorer).

För att installera den fixen är Ladok extraordinärt avstängt i morgon torsdag 31/5 kl 05:00 – som längst 09:00.

2018/05/30

Inlägget postades i

Attestant ny funktionalitet