Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Attesteringsproblemet löst

Problemet med attestering, som inte alls hade med återautentisering att göra även om det var väldigt lätt att tro det, är nu hanterad.

Felet verkade inte på samtliga kurser, utan enbart de som automatiskt ska ge betyg på kurs när det bara finns en modul (ett prov), och inte heller om man enbart skulle attestera underkända betyg (för då blir det inte betyg på kursen).

Felet är rapporterat till Ladokkonsortiet som har satt väldigt hög prio på att rätta.

Tills vidare har vi ändrat på behörigheterna för att akut lösa saken. Detta innebär att de som enbart är attestanter nu också kan rapportera betyg. Detta behövs för att komma runt problemet före Ladok hunnits rättas. OBS tanken är inte att attestanterna ska börja rapportera om de inte också ansökt om behörigheten “Rapportör – resultat”, och vi ber er alla att acceptera detta.

2018/04/11

Inlägget postades i

Okategoriserade

3 comments

  1. Tina Wueggertz

    Tack för tydliggörandet!

  2. karim

    Ja, de som har behörigheten som attestanter kan nu tillfälligt även rapportera betyg. Men redan sedan tidigare behövdes ju någon som rapporterar (administratör eller rapporterande lärare). Dessa finns kvar och har helt oförändrad behörighet. Det är alltså dessa som ska fortsätta rapportera betygen, precis som tidigare

    Notera att *om* examinatorn har både behörigheterna för att rapportera och att attestera är det förstås tänkt att han/hon gör båda sakerna, och dessa personer var heller aldrig påverkade av problemet.

  3. Tina Wueggertz

    “tanken är inte att attestanterna ska börja rapportera om de inte också ansökt om behörigheten “Rapportör – resultat”, och vi ber er alla att acceptera detta.”
    Jag tycker att detta meddelande är svårt att tyda, å ena sidan har – som jag förstår- alla attestanter nu fått rapporteringsrätt för att betyg ska kunna läggas in, å andra sidan får de ej nyttja denna rätt och därmed kan ju inte betygen läggas in….?
    Kanske tydliggörs det bättre med ett konkret exempel?
    Tack om tid finns för detta!

Kommentarsfältet är stängt.