Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Lubas moduler och Ladok3

Arbetet med att integrera Lubas moduler med Ladok3 pågår, men allt kommer inte finnas på plats vid övergången.

Högst prioritet är att säkerställa att det går att överföra utbildningstillfällen till Ladok och därifrån vidare till antagningssystemet NyA. Detta kommer att vara på plats när Ladok3 tas i drift.

Antagningsomgång LADOKHT18 (utbildningstillfällen endast till Ladok) kommer att öppnas strax efter att Lubas öppnas för användare igen 9 april. Planen har tidigare varit att öppna omgången redan nu i februari, men det visade sig omöjlig pga de stora skillnaderna mellan gamla och nya Ladok. Deadline för utbildningstillfällen som ska ingå i programstrukturer – och som ska skapas i denna antagningsomgång – är 2 maj.

Anpassningarna i Lubas moduler för att hantera Kurs- och Utbildningsplaner kommer inte att vara klara när Ladok3 tas i drift, utan kommer troligen att dröja till mitten av maj. Information om mer exakt tidpunkt kommer senare.

Detta innebär att det kommer att vara möjligt att arbeta med texter och andra uppgifter i kurs- och utbildningsplaner, men det kommer inte att vara möjligt att skicka uppgifter till Ladok och därmed inte heller fastställa nya planer.

Det kommer inte heller att vara möjligt att skapa och föra över nya prov/moduler till Ladok från Lubas kursplanedel förrän mitten av maj.

I de fall där nya kurser och eller prov/moduler behöver skapas inför höstterminen bör det alltså göras innan det att Lubas stänger för användare 20 mars.

2018/02/28

Inlägget postades i

Produktionssättning av Ladok3