Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Uppdatering av produktionssättningen av Ladok3

Ladok3-projektet och den nya förvaltningen har meddelat att produktionssättningen av uppföljningsleveransen är försenad. Tidigare var det planerat att denna skulle gå i drift (för LU:s del) i v40 (slutet av september) 2015. Nu kommer det istället att bli med start i februari 2016. Exakt tid kommer att meddelas senare.

Tidplanen för resultatrapporteringsleveransen (dvs det nya gränssnittet mot Ladok2:s databas vad gäller rapportering) kommer som tidigare enligt plan att installeras på LU i mitten av november 2015 (v46). Den planen ligger oförändrad. Troligtvis blir det sedan efter nyår 15/16 som LU kommer att börja använda denna funktionaliteten, på ett antal medverkande institutioner. Mer info om detta kommer.

Läs mer om ändringen i produktionssättningen i Ladokbrevet #2 2015

2015/02/23

Inlägget postades i

Införandet i verksamheten

2 comments

  1. Odd Steen

    Hejsan!

    Jag vet inte om detta är rätt plats för en fråga, men jag undrar om det är möjligt att definiera betygsregler för kurser och prov. Det skulle t.ex. kunna vara att en en viss totalpoäng på en tenta genererar ett visst betyg enligt en skala eller att en graderad inlämningsuppgift avgör betyget på ett visst prov. För en kurs skulle det kunna vara regler för hur kursens betyg skall beräknas givet betygen på de ingående proven.

    Jag tycker att det jag förstår av Ladok3 är ett steg i rätt riktning och ser lovande ut, men det ser ut att saknas nödvändig automation av betygsättning baserad på regler som kan definieras för kurser och prov. Annars är systemet snarare ett register än en automation av resultathantering.

    Vänliga hälsningar

    Odd Steen

  2. karim

    ÅR+Uppf är nu fastställd att driftsättas på LU i v 9 2016 (29/2-4/3). Läs mer på https://www.ladok.se/index.php?id=1615

Kommentarsfältet är stängt.