Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Ny produktionssättningsplan

Ladok3- och förnyad förvaltnings-projekten har reviderat införandet av Ladok3.

Enligt den nya planen kommer det som tidigare var införandesteg 1 och 2 (årsredovisning resp uppföljning) att driftsättas samtidigt (förutom de lärosäten som är piloter, vilket LU inte är). Detta kommer att ske under hösten 2015 (brun stor pil i bilden nedan). Steg 1+2 är bara utdata och all indata hanteras av Ladok2 även efter denna driftsättning. Data kommer att nollställas och läsas in i Ladok3 varje vecka, dvs datat kommer att vara upp till en vecka gammalt. Tidigare var det tänkt att det skulle ske en löpande synkronisering efter steg 2.

Steg 3 som innefattar resten/allt, dvs det är här lärosätena byter till Ladok3 i egentlig mening kommer att ske under våren 2017 (den andra stora gröna pilen i bilden). Det är även till denna tidpunkt som samtliga integrationer ska anpassas.

Dessutom tillkommer en ny leverans, resultatrapportering i Ladok3:s gränssnitt, men mot Ladok2:s databas (lila pilar). Mer om detta i ett separat blogginlägg.

Produktionssättningsplan 2014-05-14
Produktionssättningsplan 2014-05-14. Klicka för större bild. De små nedåtriktade pilarna överst i bilden visar på när Ladok3-projektet överlämnar färdiga versionen av det som sedan ska produktionssättas.

Läs mer i PM om reviderad produktionssättningsplan.

En kommentar

  1. Resultatrapportering i Ladok3:s gränssnitt mot dagens Ladok | Ladok3 på LU

    […] Ladok3 på LU Om införandet av nästa version av Ladok på Lunds universitet ← Ny produktionssättningsplan […]

Kommentarsfältet är stängt.