Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Målseminarium om tillgodoräknande

Ladok3-projektet söker deltagare till ett målseminarium om tillgodoräknande 2 april i Stockholm:

Vi önskar att dessa deltagare har erfarenhet av hantering av tillgodoräknanden inom grund-, avancerad och forskarnivå såväl som andra förekommande utbildningsformer. Sådan erfarenhet kan vara exempelvis tillgodoräknanden i samband med studieplanering/infasning i högre årskurs, tillgodoräknanden i samband med värdering av utbytesstudier, tillgodoräknanden i samband med examensutfärdande.

Nedan visas hela anmodan från projektet. Notera att kandidater från LU ska anmäla sig till mig och senast torsdagen 27/2. Jag skickar sedan in samtliga kandidater från LU. Tänk på att skriva en kort presentation av dina erfarenheter i ämnet och varför projektet ska välja dig. Som vanligt kommer projektet sedan att sålla bland kandidaterna och sätta samman en grupp utifrån olika erfarenheter, olika roller och olika lärosäten.


Hantering av tillgodoräknad utbildning behöver särskilt belysas då det snabbt blir komplext och utrymme finns för olika tolkningar. Vi vill därför genomföra ett seminarium, för att bättre kunna formulera och prioritera relevanta krav. Under ett målseminarium presenteras vision och ramar för den funktionalitet ska utvecklas inom aktuellt område. Seminariedeltagarna diskuterar behov samt formulerar och prioriterar krav inför det kommande utvecklingsarbetet. Under seminariet ingår följande punkter:

  • Genomgång av utvecklade delar för tillgodoräknanden för del av kurs
  • Genomgång av scenarier för att tillgodoräkna utbildning som kurs/kurser/del av examen

Utöver de projektdeltagare som är engagerade vill vi bjuda in några deltagare från lärosäten. Vi önskar att dessa deltagare har erfarenhet av hantering av tillgodoräknanden inom grund-, avancerad och forskarnivå såväl som andra förekommande utbildningsformer. Sådan erfarenhet kan vara exempelvis tillgodoräknanden i samband med studieplanering/infasning i högre årskurs, tillgodoräknanden i samband med värdering av utbytesstudier, tillgodoräknanden i samband med examensutfärdande.

För att kunna forma en ändamålsenlig arbetsgrupp med spridning vad gäller behov och krav hos lärosätena vill vi att ni sänder förslag på deltagare med en motivering som beskriver vad just denna kandidat bidrar med i arbetsgruppen.

Seminariet är inplanerat den 2 april och kommer att äga rum i Stockholm.

Vi behöver ha ert svar senast fredag 28 februari. Svara till Asa.Lindberg@knowit.se.

Deltagandet innebär att utöver det inledande seminariet att också vara behjälplig med att besvara frågor under kravarbetets gång. Vid behov av mindre utredningar kan även detta läggas ut på referenspersoner, i mån av tid.

Anmälda kandidater ska vara vidtalade och tillgängliga. Gällande ersättning så utgår vi från tidigare principer där lärosätet bidrar med arbetstiden medan projektet ersätter resekostnad.

Besked om vilka av de nominerade som bjuds in till seminariet skickas ut senast den 14 mars.

2014/02/17

Inlägget postades i

Samverkan med L3-projektet

2 comments

  1. Lokalt förseminarium om tillgodoräknande i Ladok3 | Ladok3 på LU

    […] meddelats blev Lena Nielsen, programplanerare på LTH:s kansli/Utbildningsservice, uttagen att medverka i […]

  2. karim

    Lena Nielsen på LTH:s kansli blev utvald från LU.

    Läs mer här: https://confluence.its.umu.se/confluence/display/Publik/Kravinsamling

Kommentarsfältet är stängt.