Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Ladok3-kickoff torsdagen 5/12 kl 15

Uppdatering: Lokalen är ändrad till Matteannexet sal MA1, på andra sidan Sölvegatan. Fika serveras i Matteannexets foajé

Från mail som 27/11 skickades till personal på LU:
————————————————–
Hej!
(Skickas till samtliga aktiva Ladokanvändare, sektionen Student&Utbildning, styrgruppen, olika referensgrupper, berörda på LDC och olika ledningspersoner)

Under hösten 2016 eller början av 2017 kommer LU få en helt ny version av Ladok, ofta kallad Ladok3. Den innebär ett helt nytt modernt webbgränssnitt istället för den gamla Windows-klienten, och är tänkt att förenkla och bättre stödja studieadministrationen.

Systemet utvecklas nationellt inom ramen för Ladokkonsortiet, men införandet av systemet sköts av respektive lärosäte genom lokala införandeprojekt. LU:s införandeprojektet startade genom beslut av rektor i somras, även om det föregicks av en del förberedelser sedan våren 2012.

Nu är det dags att sprida information om det nya Ladok till en bredare skara, och därför bjuds du nu in till en “kickoff” av Ladok3 på LU. Vi kommer att prata kort om systemet, vad det innebär att byta Ladok, lite om eventuella förändringar i arbetsprocesser och sists men inte minst kommer vi att visa upp den testversion som finns än så länge och ni användare har möjlighet att få visning av “era” funktioner, förutsätt att de är utvecklade i aktuell version.

Vi börjar kl 15:15 torsdagen den 5 december i aulan i Genetikhuset på Sölvegatan 29 (huset där sektion Student&Utbildning har kontor) Matteannexet sal MA1 (Sölvegatan 18, som ligger mitt över Genetikhuset). Glögg/kaffe/te och lussebullar serveras från 14:45.

Välkommen!

För mer info om Ladok rekommenderas dels det nationella projektets webbplats https://www.ladok.se/index.php?id=ladok3 samt bloggen “Ladok3 på LU” https://ladok3palu.blogg.lu.se/ . Naturligtvis kommer mer info att skickas till berörda framöver.

Ladok3-införandeprojektet på LU
genom Karim Andersson (projektledare)

2013/12/02

Inlägget postades i

Information

2 comments

  1. Nya tillfällen för Ladok3-kickoff | Ladok3 på LU

    […] och med att kickoffen hade stort intresse men samtidigt blev drabbad av stormen Sven så att många anmälda inte kunde […]

  2. Projektplan fastställd | Ladok3 på LU

    […] Samtidigt fastställdes även kommunikationsplanen, som tar upp de informationsinsatser som kommer att göras framöver (och som startade med Kickoff:en). […]

Kommentarsfältet är stängt.