Ladok på LU

Om Ladok på Lunds universitet

Tillgång till MIT-miljön

Nu kan man få tillgång till MIT-miljön som är en tidig testversion av Ladok3. Framöver kommer den att byggas ut, nästa version kommer i augusti, men än så länge är den mycket begränsad.

I och med detta kan vi på lärosätena börja titta på hur det ser ut. Jag kommer att testa en hel del, men om du vill/har tid/lust kan du också göra det.

Information om vad MIT-miljön är. Testmiljön är väldigt begränsad än så länge, så man kan inte göra så mycket alls, men ändå se ett embryo till vad som komma skall.

Beställ behörighet
1. Logga in på https://www.mit.ladok.se/ med Lucat-identitet och beställ några behörighetskategorier.
2. Maila mig att du har beställt behörighet.

Beställ de roller du vill ha. Kataloginformation och Informationskonverterare delas inte ut för tillfället, men i övrigt kan du klicka i resten. Än så länge finns inga som helst begränsningar på institution, utan alla får tillgång till hela LU (fast det är ju väldigt begränsat innehåll än så länge).

Efter att du beställt behörighet kommer jag att behöva godkänna den före du kommer in. Tyvärr får jag inte mail direkt från systemet att någon beställt behörighet, så därför måste du höra av dig. Tänk också på att logga ut när du beställt behörighet, för den börjar gälla enbart vid ny inloggning.

Testdata
Testpersoner finns på https://confluence.its.umu.se/confluence/display/Publik/Test-+och+demoinformation . Dock gäller den ENBART för “Studiedeltagande” och kurserna som finns där finns inte i andra funktioner i MIT-miljön (vilket gjorde att jag missuppfattade det lite; se https://jira.its.umu.se/browse/L3SUPPORT-111 ).

Konvertering av LU-data
Vad gäller att läsa in LU:s kurser från dagens Ladok så har jag inte fått det att fungera ännu. Det kommer så småningom. Tills dess finns inte så mycket testdata bortsett från det som står i stycket ovan.

Daglig rensning/återställning
Varje natt rensas data och återställs till utgångspunkten. Detta gäller även den konverterade informationen när den fungerar. (Dock inte era behörigheter.)

Hör av dig om du har frågor. Det är inte säkert att jag kan svara, men jag kommer att försöka!

2013/04/30

Inlägget postades i

Migrering & registervård

2 comments

  1. karim

    Numera så får jag automatiskt mail om du har beställt behörighet, så man behöver inte kontakta mig separat (om man inte har andra frågor också).

  2. Presentation på kickoff:erna i februari | Ladok3 på LU

    […] Om du är intresserad av att testa systemet, så långt som det kommit i testversioner, läs mer här. […]

Kommentarsfältet är stängt.